Is Mykonos Duur? Een Volledige Gids Over Prijzen op Mykonos

is mykonos duur

Mykonos, een juweel in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en pittoreske straatjes. Dit Griekse eiland trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar hoe zit het met de kosten? Is Mykonos duur, zoals veel mensen zeggen? In dit artikel duiken we diep in de kosten die verbonden zijn aan een vakantie op Mykonos. We vergelijken de prijzen van accommodatie, eten, transport en dagelijkse activiteiten met die in Nederland, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Kosten van Accommodatie

Accommodatie op Mykonos kan variëren van verrassend betaalbaar tot uiterst luxe. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten in verschillende prijscategorieën:

 • Budgetklasse: Voor de budgetbewuste reiziger zijn er hostels en eenvoudige guesthouses beschikbaar vanaf ongeveer €30 per nacht. Deze accommodaties bieden basisvoorzieningen en zijn vaak wat verder gelegen van de populaire stranden en het bruisende stadscentrum. Ter vergelijking, in Nederland zou een vergelijkbare hostelaccommodatie je ongeveer €25 per nacht kosten.
 • Middenklasse: Een comfortabel hotel of een privé-appartement op Mykonos kost je gemiddeld tussen de €70 en €150 per nacht. Deze opties bieden meer comfort en zijn meestal dichter bij toeristische attracties gelegen. In Nederland zou je voor een vergelijkbare middenklasse accommodatie rond de €90 per nacht betalen.
 • Luxe klasse: Voor een echt luxe verblijf, compleet met prachtige uitzichten en topfaciliteiten, beginnen de prijzen bij ongeveer €250 per nacht. Deze high-end resorts en hotels bieden uitstekende diensten, inclusief spas, gourmet restaurants en privéstranden. In Nederland liggen de prijzen voor een vergelijkbare luxe accommodatie rond de €200 per nacht.

Kijk Voor Extra Korting bij 1 van Onze Partners:

Prijzen van restaurants

Eten op Mykonos is een feest voor de zintuigen, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van waar je besluit te eten:

 • Goedkoop eten: Voor een snelle hap zoals gyros of souvlaki betaal je ongeveer €5. Dit is vergelijkbaar met de kosten van een snelle snack in Nederland. Kleine lokale taverna’s bieden volledige maaltijden aan voor rond de €10-€15.
 • Gemiddeld geprijsde restaurants: Een diner in een gemiddeld restaurant kost ongeveer €20-€30 per persoon, exclusief drankjes. Dit is iets duurder dan in Nederland, waar je voor een vergelijkbaar diner rond de €18-€25 zou betalen.
 • Dure restaurants: In de meer exclusieve restaurants van Mykonos beginnen de prijzen voor een hoofdgerecht vanaf €40. Deze etablissementen zijn vaak gespecialiseerd in zeevruchten en bieden een ongeëvenaarde ambiance en uitzicht. In vergelijking, in Nederland zou een diner in een soortgelijk restaurant je ongeveer €35 kosten.

In de volgende secties zullen we de kosten van transport, dagelijkse uitgaven en activiteiten op Mykonos verder verkennen, evenals meer gedetailleerde prijsvergelijkingen met Nederland. Deze informatie zal je helpen om een budget te plannen dat past bij jouw financiële mogelijkheden en verwachtingen voor een onvergetelijke vakantie op Mykonos.

Transport op Mykonos

Op Mykonos heb je verschillende opties voor vervoer, elk met zijn eigen kostenplaatje:

 • Openbaar vervoer: Bussen zijn een betaalbare manier om rond te reizen op Mykonos. Een enkele rit kost ongeveer €2, wat vergelijkbaar is met busprijzen in veel Nederlandse steden. De bussen verbinden de meeste grote stranden en toeristische attracties met de stad Mykonos.
 • Autoverhuur: Het huren van een auto geeft je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te verkennen. De kosten beginnen vanaf ongeveer €30 per dag voor een kleine auto. Dit is een goede optie als je van plan bent om afgelegen stranden of minder toegankelijke gebieden te bezoeken.
 • Taxi’s en privéchauffeurs: Taxi’s zijn beschikbaar, maar kunnen duurder zijn, vooral ’s nachts. Een korte rit binnen de stad kan ongeveer €10 kosten, terwijl langere ritten snel kunnen oplopen tot €30 of meer. Overweeg privéchauffeurs of ridesharing-opties voor een meer geplande reis, deze kunnen economischer zijn voor lange dagtrips.

Dagelijkse Uitgaven en Activiteiten

De kosten voor activiteiten en dagelijkse uitgaven op Mykonos kunnen sterk variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren:

 • Stranden: De toegang tot de meeste stranden op Mykonos is gratis, maar als je een ligbed en parasol wilt huren, reken dan op kosten van €15 tot €30 per dag, afhankelijk van het strand en de locatie. Sommige van de exclusievere beach clubs kunnen hogere prijzen vragen.
 • Excursies en Tours: Boottochten rond het eiland of naar nabijgelegen eilanden zoals Delos zijn populaire activiteiten. Deze excursies variëren in prijs van €50 tot €100 per persoon, inclusief maaltijden en gidsdiensten.
 • Nachtleven: Mykonos staat bekend om zijn levendige nachtleven. Entreegelden voor de beroemdste nachtclubs beginnen rond de €30, die kunnen oplopen tot €100 voor speciale evenementen, inclusief een drankje. Drankprijzen in de clubs zijn relatief hoog, met cocktails en premium drankjes die beginnen rond de €15.
is mykonos duur

Prijsvergelijking met Nederland

Hoewel niet elke uitgave direct vergeleken kan worden met de kosten in Nederland, biedt een algemene prijsvergelijking toch een nuttig beeld:

 • Algemene levenskosten: Mykonos wordt vaak beschouwd als een van de duurdere Griekse eilanden, vooral in het hoogseizoen. Voedsel, drankjes, en accommodatie kunnen aanzienlijk duurder zijn dan in Nederland, afhankelijk van de locatie en het seizoen. In het algemeen kan je verwachten dat je ongeveer 20% tot 30% meer uitgeeft dan wat je voor een vergelijkbare levensstijl in Nederland zou betalen.
 • Specifieke kostenvergelijkingen: Bijvoorbeeld, uit eten gaan op Mykonos kan duurder zijn dan in Nederland, met name in toeristische gebieden waar de prijzen zijn aangepast aan het internationale publiek. Aan de andere kant zijn basis boodschappen zoals groente en fruit vaak vergelijkbaar geprijsd of soms zelfs goedkoper, afhankelijk van de lokale beschikbaarheid.

Vakanties naar Mykonos

Hotels in Mykonos

Tips voor Budgetreizigers

Mykonos kan een dure bestemming lijken, maar er zijn manieren om van het eiland te genieten zonder een fortuin uit te geven:

 • Eet zoals de locals: Vermijd restaurants in de meest toeristische gebieden en kies voor taverna’s die iets verder van de hoofdstraten liggen. Hier vind je vaak goedkopere en meer authentieke Griekse maaltijden.
 • Overweeg alternatieve accommodaties: Overweeg verblijf in hostels, pensions of appartementen via platforms zoals Airbnb, vooral als je bereid bent om iets buiten de hoofdstad van het eiland te verblijven. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.
 • Gebruik openbaar vervoer: Mykonos heeft een betrouwbaar netwerk van openbare bussen die veel goedkoper zijn dan taxi’s. Plan je routes van tevoren om het meeste uit deze optie te halen.
 • Bezoek tijdens het laagseizoen: Overweeg om Mykonos te bezoeken in de maanden mei, begin juni of na augustus. De prijzen voor vluchten, accommodaties en activiteiten zijn dan vaak lager, en het eiland is minder druk.
 • Gratis activiteiten: Profiteer van de vele gratis activiteiten die Mykonos te bieden heeft. Wandelen door de charmante straatjes van Chora, het verkennen van oude kerken en het genieten van de zonsondergang vanaf een rustige plek zijn allemaal kosteloos en onvergetelijk.

Met deze tips en een goed begrip van de algemene kosten op Mykonos kun je een vakantie plannen die zowel verrijkend als budgetvriendelijk is. Deze balans tussen genieten en uitgeven zal je helpen om het meeste uit je bezoek aan dit schitterende eiland te halen.

Over het algemeen zijn prijzen in Griekenland een stuk lager dan in Nederland, maar Mykonos steekt hier net boven uit. Het is een echt party eiland met veel uitbundige plekken, maar ook een plek om te relaxen met veel luxe om je heen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *